Potatissallad med avocado

Potatissallad med avokado 5-6 port

1 kg färsk potatis (fryst el färsk)

1 påse ruccola (ca 100 gr)

3 avocado

1 ask coctailtomater (ca 100 g)

100 g sockerärter

1 röd lök (el salladslök)

10 st rädisor

Dressing:

1 dl kallpressad olivolja el rapsolja

½ dl vit balsamvinäger

1 msk dijonsenap

(1 pressad vitlöksklyfta)

Salt

Svartpeppar

Att servera till:

Fetaost i bitar

Svarta oliver

Gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk i ca 20 min.
  2. Gör under tiden i ordning grönsakerna;

-          dela ruccolan i mindre strimlor

-          skala och skiva avokadon (el skeda ur den)

-          Halvera coctailtomaterna

-          Skala, halvera och skiva löken tunt

-          Skiva rädisorna

  1. Blanda det skurna i en salladsskål med potatisen (som gärna kan vara hel om den är liten – annars skuren i kvartar.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med fetaost i bitar och svarta oliver.

  • Print
  • PDF
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Live